Poradna Riwall REV 3815

Autor: | Vloženo: 20.03.2016 000 20:13 | Témata: Poradna Riwall REV 3815

Hloubka řezu

Dobrý den,
co znamená " Nastavení výšky nožů plynulé / -12/+5 mm" ?
Do země se tedy nože zaboří do hloubky 5 nebo 12mm?
Děkuji

  • 21. března 2016 - Oficiální zástupce obchodu AKCEPARDUBICE

    Nastavení hloubky se provádí otočným knoflíkem, který umožní hloubku řezu v rozsahu -12 mm až + 5 mm.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
    • Irena

      31. března 2016 - Irena

      Dobrý den, odpovědi nerozumím.
      Než poprvé použijeme vertikutátor, chtěla bych ho mít správně nastavený.
      V návodu se píše, že je doporučeno provzdušňovat maximálně do hloubky4 mm.
      Když nastavím krajní mez LOW v jaké jsem hloubce? A naopak, když nastavím až na doraz HIGH ("vysoká poloha")?
      Děkuji


    • AKCEPARDUBICE

      31. března 2016 - Oficiální zástupce obchodu AKCEPARDUBICE

      Při seřizování hloubky prořezávání se mění výška vertikutátoru k zemi. Tedy když je vertikutátor nejvýše, prořezáváte trávník do nejmenší hloubky. Když je vertikutátor nejníže k trávníku, prořezáváte do největší hloubky. Pro mělké prořezávání ( do malé hloubky ), tedy otočte knoflíkem tak, aby byl vertikutátor co nejvýše od trávníku. Mějte vertikutátor na zemi, otáčejte knoflíkem hloubky řezu a dívejte se jak se vertikutátor zvedá, nebo klesá k zemi. Až bude vertikutátor nejvýš, máte nastaven minimální prořez.


    • Irena

      31. března 2016 - Irena

      Děkuji za vyčerpávající odpověď.
      Zítra jdeme provzdušňovat.


    • Martin Svoboda

      8. dubna 2016 - Martin Svoboda

      Mohu se zeptat, jak se vám provzdušňovalo? Nepadal náhodou ten přístroj níž a níž? Mně totiž jo. Z maximální výšky (minimální hloubky zářezu) to nepadá tak strašně (ale po chvíli práce taky - aspoň mně), z výšky o trochu nižší (která odpovídá zářezu tak ty 2-4 mm, což má být myslím akorát) mi ten přístroj padá úplně brutálně... - zájemcům můžu poslat video. Padáním mám na mysli to, že se to kolečko na nastavení výšky samo pootáčí tak, že přístroj sjede níž a ryje se tím pádem hloub.
      Naprosto zde totiž chybí aretace (zafixování) té nastavené výšky! Pootáčení čudlíku (nastavení výšky) jde pravda ztuha, patrně bylo zamýšleno tak, že ta tuhost to udrží, ale mně to teda nedrželo!

      Nejhorší je tento efekt (to padání) v cca poloviční výšce (souvisí s pákou závěsů těch předních kol, otáčivý moment daný tíhou přístroje není v závislosti na výšce konstantní , ale maximální je právě asi v půlce-musel bych to asi nakreslit. Zkrátka když se to nastaví na "nejvejš" tak lze ujet velký kus aniž to začne sjíždět níž. Když se ale nastaví trochu níž, tak to sjíždí zvesela, dokonce i když stroj stojí na místě a je zapnutý: vibrace + tíha přístroje začnou samy nastavovat výšku níž.

      Navíc parametr udávající "záběr" (v návodu přístroje "pracovní šířka") je značně nadsazen, z mého pohledu jde o klamání spotřebitele! Více viz moje recenze zde na heureka.cz


    • Irena

      10. dubna 2016 - Irena

      Provzdušňovalo se nám úplně bez problémů. Kolečkem na nastavení výšky se otáčí normálně (ani zlehka, ani ztuha) akorát jako vy postrádám stupnici. My jsme vertikutátor použili asi na 100m2 a po nás s ním dělala dcera, resp. zeť necelé 2 000m2 a taky bez problémů, žádné padání níž a níž.
      Doporučuji reklamovat.


Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.