Dolmar PV 3936
Benzínový vertikutátor - Provzdušňovač benzínový - Dolmar - benzínové - 39 cm - 2600 W Výkonný a silný Briggs a Stratton 4-Takt Motor. Centrálně nastavitelná pracovní hloubka. 15 silných nožů s dvojité oceli. Bezpečnostní spínač motoru. Sklopné madlo pro... více »
od 12 266 Kč
Všechny recenze Dolmar PV 3936
- solidní mechanické provedení
- slušný motor 3.5 HP
- jednoduchá obsluha a nastavení
- nemožnost nastavení sklonu madla
- složité složení madla pro transport
Původně jsem chtěl nějaký levnější vertikulátor do 8 tisíc, ale dobře že jsem jej nekoupil. Tenhle má 3.5 HP a je to výkon tak tak akorát na hlubší vertikulaci rovného terénu. Samozřejmě záleží na typu zeminy atd.
Ty levnější vertikulátory, a už vůbec nemluvím o elektrických, musejí být jenom taková lechtátka - jsou to asi jenom mechanické hrábě. Víc 1.3kW a podobně nemůže dokázat.
Pokud máte dost nerovný terén, tak ani 3.5HP při hlubším nastavení nestačí, takže srovnat terén s vertikulátorem se Vám opravdu nepodaří. Pokud nechcete pouze vymetat smetí z trávníku, tak nedoporučuji jít do méně výkonné (levnější) třídy.
Jinak funguje bez připomínek, až na tu ergonomii madla. Jsem celkem vysoký (190cm), přesto bych si madlo trochu sklopil, to je však fixně přišroubováno. Rovněž pro transport či uskladnění nelze madlo poskládat nějakým jednoduchým úkonem.
Zobrazuji 1 - 1 ze 1 recenzí